Oman palvelinympäristön pyörittäminen omissa tiloissa on yhä harvemmin järkevää. Fyysiset laitteet vanhenevat nopeasti ja sitovat pääomaa. Varsinkin serverien käyttöönotto on usein aikaavievää. Kun oma laite rikkoontuu eikä varalaitetta ole, saattaa uuden hankkimisessa kestää useita päiviä.

Pilviympäristössä valtaosa peruspalvelimista saadaan toimintaan muutamassa minuutissa. Palvelinten ja palveluiden virtualisointi pilviympäristöön helpottaa niiden skaalausta työkuormaa vastaavaksi ja varmistaa, että laitteistot ja päivitykset ovat ajan tasalla. Samalla saadaan yleensä huomattavasti vikasietoisempi ympäristö, jonka ylläpidosta loppukäyttäjän ei tarvitse itse vastata.

Monet palvelut toimivat suoraan pilvestä, ilman erillisten palvelinten hankkimista. Lähes kaikki Microsoftin palvelut voi hankkia suoraan pilvestä, samoin mm. Filemaker ja WordPress.

Voit virtualisoida palvelimesi ja saada juuri sellaisen tehon ja levytilan kuin tarvitset – juuri niin pitkäksi aikaa kuin tarvitset. Kun tilapäinen suuri hanke tai verkkokampanja on meneillään, voidaan laskentatehoa kasvattaa välittömästi ja näin taata palvelujen toimivuus myös suuren kuorman alla.

Olemme toteuttaneet erilaisiin pilvipalveluihin siirtymisiä hybridipilvestä kaiken infran siirtämiseen, joten voit huoletta kysyä meiltä lisää aiheesta!