Microsoft Power BI on raportointi- ja analysointityökalu, jonka avulla voidaan helposti yhdistellä dataa eri lähteistä näyttäviksi ja selkeiksi raporteiksi sekä jakaa ne niitä tarvitseville käyttäjille.

Nykypäivänä yritykset tuottavat valtavasti dataa, jota ei välttämättä hyödynnetä mitenkään tai ainakaan niin tehokkaasti kuin olisi mahdollista. Datamäärät voivat myös monesti olla niin suuria, että esimerkiksi Excel-raporttien tekeminen ja niiden tutkiminen rivi riviltä ei ole mielekästä. Datan esittäminen visualisoinnin kautta helpottaa suurien tietomäärien analysointia ja pilvipalvelun kautta raportit ovat aina saatavilla paikasta ja laitteesta riippumatta.

Power BI:lla dataa on mahdollista yhdistellä yli 80 erilaisesta lähteestä ja uusia julkistetaan säännöllisesti. Raportteihin on siis mahdollista lisätä myös avointa dataa, esimerkiksi väestötietoja. Mukana ovat myös esim. ODBC-ajurit, joiden avulla voidaan hyödyntää kaikkia niitä tukevia järjestelmiä (esim. Filemaker) mikäli suoraa tukea ei löydy. Raportit voivat päivittyä jopa reaaliajassa tai tietyin ennalta määritetyin väliajoin jolloin uusin tieto on kokoajan nähtävillä. Tämä on suuri etu esimerkiksi Excel-raportteihin nähden, jotka on pahimmillaan täytynyt tehdä uusiksi datan muuttuessa. Järjestelmä sisältää runsaasti vuorovaikutteisia visualisointeja, joita voi myös itse muokata.

Power BI mahdollistaa raporttien ja datan visualisoinnin kaiken kokoisille yrityksille ja yhteisöille hyvinkin matalin kustannuksin. Aloittamiseen ei vaadita suuria investointeja, sillä perustyökalut (Power BI Desktop -työpöytäohjelma ja Power BI Service -pilvipalvelu) ovat maksuttomia ja ladattavissa suoraan internetistä.

Olemassa on myös maksullisia versioita, joiden avulla voidaan esimerkiksi jakaa raportteja ja työpöytiä yrityksen sisäisesti ja tietyille työryhmille. Mikäli dataa ei haluta siirtää omasta konesalista, on mahdollista hankkia Power BI Report Server joka toimii yrityksen omassa konesalissa.

Power BI -raportteja eri laitteilla

Kerromme mielellämme lisää Power BI:n ominaisuuksista ja mahdollisuuksista ja tulemme käsittelemään raportointia sivuillamme vielä lisää lähiviikkoina. Luvassa on muun muassa raportteja erilaisista lähteistä, erilaisia visualisointeja yms.

Järjestämme myös koulutusta ja kartoitusta, joten mikäli olet sellaisen tarpeessa voit olla meihin yhteydessä.

Mikäli haluat kysyä lisää ja kuulla kuinka järjestelmä sopisi juuri sinun tarpeisiisi, ota yhteyttä: jukka@carnac.fi tai 050 582 3700.

Paljon tietoa saat myös osoitteesta www.powerbi.com


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *